niedziela, 19 czerwca 2011

Truskawki z kremem migdałowym.



Składniki:
0,5 kg truskawek
śmietana 36%
2 jajka
75g posiekanych migdałów
ok 25g cukru
cukier wanilinowy
odrobina mleka do bitej śmietany


1. Truskawki umyć(nie moczyć), usunąć szypółki, zmiksować z odrobiną cukru do smaku.




















2. Migdały podsmażyć na patelni na złoty kolor. Śmietanę ubić dodajac cukru i mleka do smaku.




3. Jajka utrzeć z cukrem do puszystej masy, dodać migdały, wymieszać z masą. Następnie masę dokładnie wymieszać z bitą śmietaną.


4. Do przezroczystych salaterek lub szklaneczek wlać najpierw truskawki, później masę migdałową.



Życzę miłego gotowania i jedzenia :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz